voetreflex-praktijkvivalavida

Voetreflex massage

Aanraking

Aanraking is naast ademen, eten en drinken  één van de levensbehoefte voor kinderen. In de huid zitten verschillende receptoren die bij aanraking ervoor zorgen dat er een signaal naar de hersenen gaat, waardoor oxytocine wordt aangemaakt. Oxytocine oftewel het ‘knuffelhormoon’ is een hormoon dat een gevoel van veiligheid, geborgenheid en verbinding geeft.

Kinderen die regelmatig liefdevol worden gemasseerd, groeien en ontwikkelen beter, zijn minder vatbaar voorziektes en geestelijk weerbaarder.

Door aanraking op de juiste drukpunten kun je ook door het masseren van de voeten zorgen voor ontspanning en verbinding. Regelmatig een voetreflexmassage ondergaan,  helpt je lichaam en geest beter in balans te houden.

Wat is voetreflexmassage

Voetreflexmassage is een natuurgeneeskundige therapie gebaseerd op Chinese traditie. Deze is gebaseerd dat op onze voeten reflexzones liggen, waarbij energiebanen in verbinding staan met onze zenuwen, organen, klieren en chakra´s. De reflexzones in je voet zijn de spiegel van alles wat zich in het lichaam afspeelt op fysiek, emotioneel en energetisch niveau.

Het masseren van de reflexzones kunnen blokkades opheffen waardoor energie weer vrij naar de organen kan stromen en stimuleert het zelf genezend vermogen.

Effecten van voetreflexmassage

Er zijn verschillende positieve effecten te behalen met voetreflexmassage. Zo zorgt het voor ontspanning en is het rustgevend, waardoor vermindering van stress en spanningen op lichamelijk, geestelijk en emotioneel gebied. Daarnaast versterkt het de band en hechting tussen ouder en kind. Kan helpen bij verschillende lichamelijke ongemakken zoals krampjes, obstipatie, reflux, oorpijn en doorkomende tandjes. Brengt het lichaam in balans, stimuleert de onder actieve en kalmeert de overactieve systemen. Ondersteunt het immuunsysteem en bevordert een gezond slaappatroon.

Essentiële oliën

Gebruik om te masseren altijd een zo natuurlijk mogelijke olie. Door gebruik te maken van olie glijden je handen en vingers makkelijker over de voeten. Je kunt kiezen uit verschillende koudgeperste olie zoals druivenpit, kokos, of olijfolie. Daarnaast kun je gebruik maken van verschillende essentiële oliën tijdens het masseren van de voeten. Je kunt oliën gebruiken speciaal bij ontspanning, slapen gaan of juist als verkwikkende werking. Daarnaast kun je essentiële oliën ook goed gebruiken ter ondersteuning van verschillende lichamelijke ongemakken.

Hieronder een aantal voorbeelden:

Lavendel: heeft een kalmerend effect en bevordert de nachtrust

Orange: werkt verkwikkend en maakt vrolijk

Copaiba: ondersteunt bij doorkomende tanden

Digize: ondersteunt bij problemen met de spijsvertering, werkt slijmoplossend bij dichte holtes.

Thieves: versterkt het immuumsysteem

Cursus baby en peuter voetreflex

Je leert voetreflex in te zetten bij:

  • Problemen bij de opname en verwerking van voeding zoals reflux, obstipatie, en krampjes.
  • Verbeteren van slaap
  • Ondersteunen van het immuumsysteem bij kwaaltjes zoals dichte holtes, oogklachten, oorklachten, neus en keelklachten, en doorkomende tandjes.

Inhoud van de cursus:

  • Verschillende modules (theorie, oliën, technieken)
  • Stap voor stap wordt je meegenomen en krijg je uitleg en advies over hoe voetreflex toe te passen
  • Online live sessies om vragen en technieken samen te bespreken (ook terug te kijken)

Wat krijg je nog meer?

  • Iedere week een live sessie om samen te oefenen (terug te kijken als je niet kan)
  • Compleet E-book met de theorie, uitleg en technieken
  • E-book ondersteuning met essentiële oliën

Kosten: €55

Datum: volgende cursus start 6 mei

Duur: 3 weken

Reserveer alvast jou plekje want vol=vol!

(Ook te volgen als je zwanger bent, neem dan een pop om te oefenen)

Opgeven kan via een DM of via info@praktijkvivalavida.nl

Reacties zijn gesloten.