Aromatherapie in de zorg

Steeds vaker wordt er binnen de reguliere zorg gezocht naar natuurlijke alternatieven oftewel complementaire zorg. Essentiële oliën worden steeds bekender en worden al met regelmaat ingezet in verschillende (zorg)instellingen met mooie resultaten. Er wordt steeds meer onderzoek gedaan en de werking van essentiële oliën wordt dan ook steeds meer bevestigd door wetenschappelijk onderzoek.

Essentiële oliën worden voornamelijk ingezet in de ouderen- en palliatieve zorg maar vind ook steeds meer zijn weg in ziekenhuizen en bijv. psychiatrische zorg.

diffuser-aromatherapie-zorg-youngliving

Waarvoor wordt aromatherapie ingezet?

Aromatherapie kan ingezet worden bij;

  • Nare luchtjes; geuren worden gemaskeerd zoals de geur van ontlasting en urine of bijv. de geur van wonden. Ook de typische ‘steriele’ geur kan vervangen worden door de geuren van essentiële oliën.
  • Rust en ontspanning; sommige oliën werken aantoonbaar rustgevend en ontspannend bij onrustige of angstige cliënten.
  • Slaapproblemen; door onzekerheid, angst, onrust kan slapen problemen geven. Essentiële oliën kunnen ervoor zorgen dat cliënten een betere nachtrust ervaren.
  • Troost en rouw; bepaalde oliën kunnen zorgen voor het gevoel van troost en kalmte. Wanneer het tijd is om afscheid te nemen van het leven kunnen oliën een gevoel van rust, kalmte en veiligheid creëren. Ook voor familieleden en vrienden kan dit helpend zijn bij een proces van afscheid nemen.
  • Het verminderen van pathogene stoffen; bepaalde oliën kunnen ervoor zorgen dat bijvoorbeeld bacteriën en schimmels in de lucht worden beperkt. Dit is zeker bij mensen die een zwak afweersysteem hebben een positieve bijkomstigheid.

Hoe kun je aromatherapie inzetten?

  • Verspreiding via de lucht, d.m.v. een diffuser verspreid je de oliën in de lucht.
  • Rollers; door de oliën op de huid te gebruiken.
  • Sprays; spray de oliën in de ruimte voor direct effect.
  • (Hand)massages; naast dat de oliën door de huid worden opgenomen is het effect van deze manier extra groot door terug balans te vinden en spanning los te kunnen laten

Wij bieden verschillende pakketten aan gericht op specifieke doelen maar alles is ook los verkrijgbaar. Wij geven graag advies op maat kijkend naar individuele casussen en situaties.

Vraag naar de mogelijkheden.

aromatherapie-handmassage-youngliving
aromatherapie-zorg-youngliving

Wil jij graag met aromatherapie werken?

Dat kan! Mijn missie is om essentiële oliën meer bekendheid te geven en aan te bieden als complementaire zorg in diverse (zorg)instellingen. Ook jij kan mij helpen om deze missie te volbrengen!

Wij zien vaak dat (zorg)medewerkers en mantelzorgers het een lastige stap vinden om te starten met essentiële oliën. Wij bieden trainingen en workshops aan voor (zorg)medewerkers, mantelzorgers en familie zodat jij alles leert hoe je essentiële oliën op de juiste manier kunt inzetten.

Druk op onderstaande button en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.