banner blog

Essentiële oliën voor kinderen

Essentiële oliën kunnen kinderen op zowel fysiek als mentaal gebied een goede ondersteuning bieden. Bijvoorbeeld bij slaap en rust, spijsvertering, snotneuzen, doorkomende tandjes, weerstand, angst en spanningen, focus, prikkels en zelfvertrouwen. Dit allemaal op een natuurlijke basis van 100% essentiële oliën. Benieuwd naar essentiële olie voor kinderen? 

Essentiële olie voor kinderen

Wij hebben thuis inmiddels verschillende diffusers staan en gebruiken essentiële oliën voor de kinderen en voor onszelf.

Hoe te gebruiken?

Essentiële olie voor kinderen kunnen op 2 manieren worden gebruikt.

Met een diffuser kun je door middel van verstuiving zorgen dat de oliën in de lucht worden verneveld. Je vult de diffuser met koud water en olie. Waarna de diffuser de oliën verspreidt in de ruimte,  door middel van een trilplaatje met koude nevel. Op deze manier worden ze niet opgewarmd en blijven waardevolle eigenschappen van de essentiële oliën behouden.

Op de huid is ook een effectieve manier om ze te gebruiken. Ze dringen makkelijk door in de huid en blijven geabsorbeerd in het toegepaste gebied met een lokaal voordeel. Om de kans op huidgevoeligheid te verminderen is het raadzaam om de oliën te gebruiken met een draagolie (zoals druivenpitolie, amandelolie). Het is hierbij raadzaam een verdunningstabel naar leeftijd te gebruiken.

Bij Zwangerschap

Essentiele oliën kunnen ondersteunend werken tijdens de zwangerschap. Denk maar eens aan (ochtend)misselijkheid of rusteloze benen. Het is daarbij wel belangrijk om essentiële oliën van hoge kwaliteit te gebruiken, dus 100% puur.

Er zijn ook een aantal oliën waar je voorzichtig mee moet zijn tijdens de zwangerschap. De volgende oliën worden afgeraden; Juniper, Fennel, Wintergreen, Clary sage, Hyssop, Basil, Cinnamon Bark, Idaho tansy, Rosemary en Sage. Peppermint wordt het laatste trimester afgeraden om dat dit ervoor kan zorgen dat je kindje gaat draaien.

Het is belangrijk om zelf goed alle informatie op te zoeken als je zwanger bent en advies te vragen aan je verloskundige over het gebruik van essentiële oliën.

Essentiële olie voor baby’s

Het is belangrijk om essentiële oliën langzaam te introduceren bij baby’s. Hiervoor zijn een aantal oliën zoals bijv. lavendel, mandarijn, pine, seedlings calm en gentle baby uitermate geschikt. Dit zijn fijne zachte oliën om mee te beginnen.

Bouw het diffusen langzaam op en verdun de oliën altijd met een draagolie. Young Living heeft ook een speciale babylijn: de Seedlings collectie. Deze producten zijn allen puur natuur en bevatten geen schadelijke stoffen.

Essentiële olie voor kinderen

Essentiele oliën zijn geweldig om baby’s en kinderen op een natuurlijke manier te ondersteunen. Ze kunnen helpen bij de ondersteuning en het versterken van de ontwikkeling. Belangrijk is wel om te weten dat essentiële oliën zeer krachtig en geconcentreerde natuurproducten zijn. Wees dus altijd voorzichtig in gebruik. Maar bij veilig gebruik zijn ze hele fijne natuurlijke producten om je kindje te ondersteunen bij allerlei ongemakken.

Young Living heeft ook een uitgebreide Kidscents lijn, dit zijn natuurlijke producten en essentiële oliën voor kinderen  van 2 tot 6 jaar. De oliën zijn al verdund en daardoor direct te gebruiken op de huid. Maar de Kidscents heeft ook bijv. tandpasta, shampoo en supplementen. Allemaal 100% natuurlijk! Omdat de kidscents oliën al verdund zijn, zijn deze ideaal voor mama’s die nog niet zo bekend zijn met essentiële oliën.

Welke olie bij welke ongemakken?

  • Slaap & rust: lavendel, seedlings calm, orange, gentle baby, cedarwood, Stress away, Kidscents dreamease
  • Snotneusje en vrijer ademhalen: lemon, lavendel, frankincense, eucalyptus radiata, Kidscents Refresh
  • Angst/spanning en verdriet: lavendel, white angelica, stress away, peace and calming
  • Prikkelverwerking: white angelica, peace and calming
  • Vervelende buikjes: lavendel, Kidscents Tummygize
  • Focus: Kidscents Geneyus
  • Vallen en stoten: Kidscents Kidcare
  • Doorkomende tandjes: Lavendel, Copaiba, gebruik uitwendig door verdunning en masseer in op de kaaklijn.

Leuke Kids diffuser

Ben je op zoek naar een leuke diffuser voor kinderen? Dan moet je zeker eens de “Feather the Owl” diffuser zien. . Feather is de leukste diffuser voor kinderen. Het is een luchtbevochtiger, verstuiver, nachtlampje in één en het heeft ook geluidopties en White noise. Je kan met een simpele aanraking op de pootjes de kracht van verstuiving regelen en ook de kleur van het uiltje veranderen.

Reacties zijn gesloten.