Peuter -en kleuter yoga

Peuter -en kleuter yoga is bedoeld voor kinderen vanaf 2 t/m 4  jaar. Het helpt kinderen om een rustmoment te creëren en om lichamelijk bezig te zijn. Voor het ene kind om te helpen bij het verwerken van prikkels, voor het andere kind om even op te laden. Jonge kinderen ontdekken de wereld met veel enthousiasme. Om de dagelijkse hoeveelheid prikkels te kunnen verwerken, hebben ze ook behoefte aan rust en ontspanning. Peuter- en kleuteryoga is daarvoor heel geschikt.

Door yoga komen peuters en kleuters meer in contact met zichzelf en hun lichaam. Ze vinden het vaak leuk om verschillende lichaamshoudingen te ontdekken, met hun adem te spelen en hun zintuigen te gebruiken. Het helpt om te ontspannen en heeft een gunstige werking op het zelfvertrouwen, zelfbewustzijn en concentratie vermogen.

Praktijk Viva La vida - impressie praktijk 2.0

Inhoud peuter -en kleuter yogales

Het belangrijkste van de les is dat de kinderen plezier ervaren. De yoga oefeningen worden door middel van verschillende thema’s uitgevoerd. Aan de hand van bijvoorbeeld een seizoen of prentenboek doen we eenvoudige oefeningen gericht op de ontwikkeling en ontspanning van het kind. Er is geen competitie, de kinderen hoeven niet te presteren, ieder voert de oefeningen naar eigen kunnen uit. Belangrijk is dat er plezier beleeft wordt tijdens de les!

De oefeningen worden afgewisseld met liedjes, ademhalingsoefeningen, dansjes en andere creatieve oefeningen. Peuters en kleuters hebben behoefte aan regelmaat en herhaling, dit geeft ze een veilig gevoel en stelt ze op hun gemak. Elke les is anders en afwisselend, maar elke les heeft dezelfde opbouw en er wordt veel herhaald.

Voordelen

Voordelen van peuter/kleuter yoga:

Door regelmatig yoga voor peuters en kleuters te doen, komen de kinderen meer in contact met zichzelf en dit helpt ze onder andere bij het verbeteren van:

  • het zelfvertrouwen;
  • het zelfbewustzijn;
  • het concentratievermogen;
  • de emotionele groei.

Daarnaast heeft yoga ook een goede uitwerking op het lichaam:

  • een goede lichaamshouding;
  • de motorische vaardigheden;
  • een goede weerstand;
  • de werking van spieren, organen, klieren en de bloedsomloop.
Praktijk Viva La vida - impressie baby vliegen groot

Tarieven

Peuter/kleuteryoga vind iedere vrijdagochtend van 11.00 t/m 11.45 plaats bij Cityzen Goes. Opgeven via info@praktijkvivalavida.nl

Hieronder vind je een overzicht van de tarieven. Heb je al een keer een pakket genomen dan ontvang je voor een vervolg pakket korting. Heb je vragen neem dan gerust contact op.

Aantal personen

Groepsverband 

Groepsverband           (Vervolg pakket)

Tijdsduur

3 keer 30 min

3 keer 30 min

Kosten

€ 45,00 

€ 35,00 

Praktijk Viva La vida - impressie voet massage 2.0